شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در نتیجه معاملات امروز شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه با افزایش ۱۳۹۶۱ واحدی به محدوده ۱ میلیون ۵۷۸ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن کل با افزایش ۶۲۳۸ واحدی خود به عدد ۴۴۵ هزار واحد رسید.
ارزش کل معاملات بورس و فرابورس در پایان معاملات امروز به عدد ۲۹۵۷۲ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد به عدد ۷۵۴۲ میلیارد تومان رسید. امروز حدود ۱۳۴ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقوقی به حقیقی بوده است.
بیشترین تاثیر مثبت در شاخص بورس مربوط به نمادهای تاپیکو، وغدیر و شبندر است.
همچنین بیشترین تاثیر مثبت در شاخص فرابورس مربوط به نمادهای زاگرس و شگویا و بیشترین تاثیر منفی مربوط به نماد آریا است.
امروز در صنایع مختلف بنا بر اخبار موجود شاهد نوسان قیمتی سهام بودیم. آزادسازی قیمتها موجی از تقاضا را برای سهام کالای اساسی ایجاد کرده است. در گروه کالایی به صورت کلی توجه به سمت جهش نرخ دلار به بالاتر از ۳۰ هزار تومان معطوف شده است. در گروه خودرویی نیز امروز صف فروش را شاهد بودیم که بعضا این صف فروش را به ارزشگذاری احتمالی سهام این صنعت وصل میکنند.
صفهای خرید سنگین در گروه زراعت امروز مورد توجه بود. سیمرغ، زفکا و سپید بیشترین صف خرید را در نمادهای این گروه به خود دیدند. انتظار برای اعلام قیمت شیر خام در کدال مشابه با قیمت روغن خوراکی صفهای طولانی را برای این نمادها ایجاد کرده است. در دیگر گروههای کالای اساسی نیز شاهد تشکیل صف خرید بودیم. در گروه قندی گرچه قیمت شکر اعلامی اختلاف محسوسی با قیمت مورد انتظار برای این صنعت را داشت با این حال شاهد تشکیل صف خرید برای نمادهای این گروه بودیم. بعضا این موضوع مطرح میشود که قیمت کنونی چغندر و شکر انگیزه کاشت چغندر را نسبت به سایر محصولات کشاورزی کاهش میدهد و در نتیجه این موضوع برای شرکتهای تولیدکننده شکر چغندری ریسک محسوب میشود. در گروه غذایی نیز تولیدکنندگان عمده روغن خوراکی کشور مانند غبشهر، غمارگ و غکورش با شفافسازی از جهش بیش از ۴ برابری قیمت روغن متوقف شدهاند.
با توجه به اینکه این نمادها افشای اطلاعات از نوع الف ارائه دادهاند احتمالا فردا بازگشایی میشوند گرچه به نظر میرسد باید در انتظار برآورد سودآوری تقریبی از سوی این شرکتها روی کدال بود. احتمالا ناظر بازار با توجه به جهش قیمت روغن، مشابه با آنچه برای غزر و جهش قیمت ماکارونی رخ داد شرکتها را مجبور به شفافسازی بیشتر کنند گرچه به صورت کلی پیشبینی سود شرکتها به هیچعنوان مبنای مناسبی برای تصمیمگیری در سرمایهگذاری نیستند. اما در کنار توجه حداکثری به نمادهای کالای اساسی در گروه کالایی نیز تحرکاتی مشاهده میشود. گرچه نرخ خرید نیما همچنان در کانال ۲۴ هزار تومان قرار دارد اما نرخ دلار در بازار آزاد بالاتر از ۳۰ هزار تومان معامله شده است. پالایشیها امروز تا مرز صف خرید پیش رفتند اما با افزایش فشار فروش در کلیت بازار از سقف عقب نشستند. در دیگر گروهها نیز شرکتهای کالایی که از اختلاف نرخ دلار آزاد و نیما سود میبرند مورد توجه معاملهگران هستند.
در گروه خودرویی اما امروز شاهد فشار فروش حداکثری بودیم. همانطور که در هفتههای گذشته نیز اشاره شد عمده تحرکات گروه خودرویی صرفا جنبه نوسانگیری و موجسواری دارد. در این میان بعضا عنوان میشود پس از طولانی شدن برای یک خبر داغ جهت ادامه موجسواری در سهام این گروه معاملهگران به سمت دیگر نمادهای بازار سرمایه که با پشتوانه اخبار یا بنیادی همراه هستند کوچ میکنند. علاوه بر این برخی شایعاتی در خصوص انتشار اعداد ارزشگذاری مطرح میکنند که به هیچعنوان قابل استناد نیست. همانطور که مطلع هستید پس از عزم دولت در واگذاری سهام تودلی خودروسازان انتظار برای شفافسازی در خصوص ارزشگذاری سهام این گروه وجود دارد و با توجه به زیان انباشته سنگین اعداد ارزشگذاری جالب توجه خواهد بود.