به گزارش پاسارگاد تحلیل، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در نتیجه معاملات امروز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه با افزایش ۹۱۵۰ واحدی به محدوده ۱ میلیون ۵۵۲ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن کل با افزایش ۲۶۹۲ واحدی خود به عدد ۴۲۹ هزار واحد رسید.
ارزش کل معاملات بورس و فرابورس در پایان معاملات امروز به عدد ۶۲۱۷ میلیارد تومان رسید. امروز حدود۵۲ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی بوده است.
همچنین بیشترین تاثیر مثبت در شاخص بورس مربوط به نمادهای فولاد، شستا و شبریز است.
🔻 در هفتههای گذشته محاسبات از کرک اسپرد شرکتهای پالایشی نشان میدهد که کرک اسپرد در سطوح باورنکردنی قرار گرفته است که میتواند سودآوری چشمگیری را برای شرکتهای پالایشی رقم بزند. رشد قیمت نفت نیز باعث شده که چشمانداز اثر مثبت رشد ارزش موجودی در کاهش هزینههای کالای فروشرفته شرکتهای پالایشی نیز پررنگ شود. بر این اساس از هر دو جناح سودآوری شرکتهای پالایشی میتواند افزایش یابد.
اما آیا همچنان با وجود رشدهای اخیر سهام پالایشی ارزنده هستند؟
🔻 واقعیت ماجرا این است که اگر آخرین ابلاغیه وزارت نفت برای محاسبه قیمت خوراک و محصولات شرکتهای پالایشی برقرار باشد و تغییری در این ابلاغیه ایجاد نشود با فرض ثبات کرک اسپرد کنونی قطعا سهام پالایشی ارزنده است. اما اگر بنا بر کاهش کرک اسپرد باشد، افت کرک اسپرد محصولات اصلی نفتی حتی تا سطح زمستان نیز ارزندگی را برای سهام پالایشی نگه میدارد. با این حال افت بیشتر کرک اسپرد میتواند در خصوص آینده سودآوری این صنعت سوال ایجاد کند.
🔻 برخی از کارشناسان رشد عجیب قیمت جهانی نفت و محصولات نفتی را خود عاملی برای ضربه زدن به این بازار میدانند اما موضوع این است که برای مدت نزدیک به دو ماه این سطوح حفظ شده است و مشخص نیست تا کی این سطوح عجیب کرک اسپرد حفظ شود. نکته دیگر اینکه آیا دولت و وزارت نفت همچنان سیاستی که تنها ۷ ماه قبل ابلاغ کرده را تغییر میدهد و شاید بزرگترین ریسک برای سهام پالایشی فعلا همین موضوع است. اگر بنا بر حفظ نرخ دلار نیما در کانال ۲۴ و حتی با افت ۳۰ درصدی کرک اسپرد پالایشی نفت از سطوح کنونی و ثبات قیمت نفت در سطوح کنونی و اگر دولت نیز تغییری در ابلاغیه قیمتگذاری ایجاد نکند سهام پالایشی همچنان ارزنده است. در خصوص چشمانداز بلندمدت نیز وضعیت کاملا مبهم و گنگ است.