به گزارش پاسارگاد تحلیل، در روز جاری سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، شاخص کل با ۲۱ هزار و ۹۳۴ واحد مثبت پایان یافت و به مقدار ۱,۱۷۹,۶۱۷ واحد رسید. شاخص هم وزن هم ۰.۰۴درصد رشد کرد. ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به بیش از سه هزار و ۲۷۰میلیارد تومان رسید. بیشترین تاثیر بر شاخص بورس را نمادهای «فملی»، «فولاد» و «فارس» داشتند.
در ادامه تحرکات دیروز، پیشبینی میشد که شاخص کل امروز به رنگ سبز شروع به کار کند. بعد از مدتها شاهد بازار متعادلی هستیم. مثبت بودن شاخص هموزن نشانی از حرکت در سهمهای کوچک بازار است که میتوان آن را یکی دیگر از اتفاقات خوب امروز در نظر گرفت.
در روز گذشته شاخص کل در مدار مثبت به کار خود پایان داد. این در حالی است که شاخص هم وزن منفی بود و نشان از این داشت که اقبال، تنها با سهمهای بزرگ بازار همراه بوده است. بر اساس تحلیل تکنیکال، شاخص کل در روز گذشته در قسمت حمایتی مهمی قرار داشت و بعد از برخورد با میانگین متحرک ۳۰۰ روزه واکنش نشان داده و توانست این سطح حمایتی معتبر را حفظ کند. باید دید شاخص کل مجددا به سمت شاخص ۱۲۰۰ حرکت میکند یا خیر.
مثبت شدن شاخص کل میتواند به دلیل خبر تقارن دامنه نوسان و اصلاح قانون حجم مبنا، بعد از چند ماه کاهش نقدشونگی بازار باشد. این طرح قرار است از شنبه اجرا شود. از دیگر مواردی که باعث ایجاد تحرکات در بازار بود میتوان به اظهارات همتی در خصوص تزریق پول از طریق صندوق توسعه ملی اشاره کرد. در طی ۹ ماه اخیر که بازار در روند ریزشی قرار داشته تمامی اقدامات و تلاشهای انجام شده یا بی تاثیر بوده و یا در بهترین حالت تنها اثر مثبت چند روزه داشته است. در هفته گذشته، تسعیر نرخ ارز بانکها، فروش اوراق تبعی صندوق توسعه بازار، وضعیت خوب کامودتیها در بازار جهانی، تغییر نرخ قیمت گذاری خودرو و خبرهای منتشره از روند برجام، هیچ یک نتوانست به شکل مفیدی بر بازار اثرگذار باشند. باید دید بازگشت دامنه نوسان به وضعیت سابق خود و اصلاح حجم مبنا تا چه حد موثر خواهد بود و نقدشوندگی در بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بنظر میرسد تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه و حمایت ۳.۵ همتی صندوق توسعه بازار، امید به رونقی دوباره در بازار را اندکی زنده کرده است.
پیگیریها از دفتر صنایع معدنی وزارت صمت نشان میدهد که بهزودی (احتمالاً امروز) طی نامهای از طرف دفتر معاونت معدنی اعلام خواهد شد که به مدت سه ماه، صادرات شمش فولادی توسط شرکتهایی که فهرست آنها به گمرک اعلام میشود آزاد خواهد بود و صادرات نیازمند تیک صادراتی وزارت صمت و تأیید دفتر صنایع معدنی نیست. شنیدهها حاکی از این است که محتمل است طی روزهای آینده، صادرات برخی انواع ورقهای تخت فولادی نیز طبق همین روال نیازی به تیک صادراتی وزارت صمت نداشته باشد. شایان ذکر است روز گذشته دفتر صنایع معدنی اعلام کرد که صادرات محصولات طویل فولادی به مدت سه ماه به تیک صادراتی وزارت صمت نیاز ندارد./ منبع: چیلان
دلار امروز برای دومین روز متوالی ۵۰۰ تومان افزایش داشت و به ۲۲۵۰۰ تومان رسید. این میتواند یک فرصت فروش حداقل برای آن دسته از بازیگران بازار ارز باشد که افق سرمایهگذاری چندان بلندمدتی ندارند. چراکه بخشی از حرکت صعودی میتواند ناشی از جوسازی دلالانی باشد که در روزهای اخیر زیان کردند. اما از طرفی هم پس از فشار فروش سنگین اخیر، بسیاری انتظار متعادل شدن نرخها حول ۲۲ هزار تومان را داشتند. از نظر این دسته، تا زمانی که اتفاق خاصی در وین نیفتد، نرخ ارز میتواند در این سطح آرام گیرد.