معرفی شرکت

کارخانه سیمان خوزستان در زمینی به مساحت ۱۰۰هکتار در منطقه دشت دنا در ۱۲۰ کیلومتری شرق شهرستان اهواز احداث شده و تحت پوشش هلدینگ شرکت فارس خوزستان و سیمان تامین شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) می باشد.

عملیات ساخت کارخانه در سال ۱۳۷۲آغاز شد و فاز اول آن با ظرفیت روزانه ۳۰۰۰تن کلینکر در اسفندماه سال ۱۳۷۶ به تولید رسید و فاز دوم نیز با ظرفیت روزانه ۵۰۰۰تن کلینکر در دی ماه سال ۱۳۸۸ مورد بهره برداری قرار گرفت .دسترسی آسان به آبهای خلیج فارس ،نزدیکی به مرزهای خاکی و آبی کشور عراق و وجود طرح های عمرانی در استان خوزستان به خصوص پروژه های کشاورزی صنایع نفت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آنها موقعیت استراتژیک و امتیازات ویژه ای برای این شرکت فراهم نموده است.

شرکت سیمان خوزستان در حال حاضر با تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن کلینکر و سیمان شامل،تیپ های ۵،۲،۱ و سیمان چاه نفت (کلاس G)و سیمانهای پوزولانی و سرباره ای با کیفیت بسیار بالا یکی از بزرگترین کارخانه های سیمان کشور محسوب می شود.

موقعیت ویژه  استان خوزستان ، به لحاظ طرحهای عمرانی بخصوص سدها و طرح های صنایع نفت ، پتروشیمی و صنعتی منطقه که حدود ۱۵ درصد پرو‍ژه های عمرانی کشور را شامل می شود و مجاورت آبهای آزاد بخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس و حضور در بازارهای جهانی  شرایط را جهت اخذ مجوز تولید خط دو  به ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰۰ تن کلینکر در سال ۱۳۸۰ را  فراهم نمود و عملیات اجرایی طرح توسعه در ابتدای سال ۱۳۸۴ آغاز گردید و این پروژه در اسفند سال ۱۳۸۸ به بهره برداری رسید.

هم اکنون سیمان خوزستان با تولید ۲،۵۰۰،۰۰۰ تن سیمان در سال از بزرگترین کارخانجات  سیمان کشور محسوب می شود.

ترکیب سهامداران

آخرین ترکیب صاحبان سهام به شرح جدول زیر است:

فرآیند تولید

مواد اولیه کارخانه متشکل از آلوویم ، مارل ، گچ ، سنگ آهن ، سیلیس میباشد.

مواد پس از خرد شدن در آسیاب سنگ و تبدیل به دانه هایی به ابعاد(۸-۰) میلی متر توسط دستگاه استاکر (ریزنده) در سالن مواد ریخته می شوند. در این سالن، مواد توسط دستگاه ریکلایمر (برداشت کننده) برداشته شده و بوسیله تسمه نقاله به آسیاب مواد منتقل می شوند .

آسیاب مواد خام از نوع گلوله ای می باشدکه مخلوط مارل و آلوویم را پودر کرده و به داخل سیلو یا مستقیما جهت تغذیه کوره می فرستد. البته جهت تصحیح مواد از سنگ آهک استفاده میشود. مواد پودر شده از طریق پیش گرمکن به داخل کوره روانه می گردد. محصول کوره که کلینکر نامیده می شود توسط فن های خنک کننده، سرد شده و در محوطه انبار می شود. در مرحله بعد گچ مورد نیاز جهت تنظیم گیرش سیمان به کلینکر اضافه شده و در آسیاب های سیمان که آن هم بصورت گلوله ای است، پودر شده و تبدیل به سیمان می گردد. سیمان خارج شده از آسیاب های سیمان از طریق لوله با استفاده از کمپرسور و یا از طریق سیستم تسمه نقاله پمپ و به داخل سیلو های چهارگانه سیمان وارد می شود . در قسمت بارگیرخانه سیمان ذخیره شده در سیلو ها بصورت کیسه ای و فله به خریداران عرضه می گردد . فرآیند تولید سیمان در  شکل زیر نمایش داده شده است.

برآورد کارشناسی سودآوری شرکت

  •  مفروضات سال‌ ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰:

  • درصد رشد تولید برای سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صفر در نظر گرفته شده است. فروش شرکت نیز منطبق بر تولید هر سال فرض شده به طوریکه کل تولید هر سال در همان سال به فروش می رسد.

  • نرخ مصرفی مواد مطابق سال۱۳۹۸ و نرخ قیمتی آن نسبت به سال قبل ۲۰درصد رشد داده شده است.

  • نرخ رشد قیمت محصولات داخلی ۲۰درصد و نرخ دلاری سیمان و کلینکر صادراتی نیز مطابق پارسال در نظر گرفته شده است.

  • نرخ رشد هزینه های انرژی (آب ، برق و گاز) ۲۰درصد در نظر گرفته شده است.

  • دلار سال ۱۳۹۹و ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۹۰،۰۰۰ و ۲۳۰،۰۰۰ ریال برآورد شده است.

تولید و فروش

مقدار تولید شرکت برای سال  ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به صورت زیر پیش‌بینی شده است:

مقدار فروش شرکت برای سال  ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به صورت زیر پیش‌بینی شده است:

نرخ فروش شرکت برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به صورت زیر پیش‌بینی شده است:

مبلغ فروش شرکت برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به صورت زیر پیش‌بینی شده است:

مواد اولیه

مقدار مصرف مواد اولیه به صورت جدول زیر برآورد گردیده است:

نرخ خرید مواد اولیه به صورت جدول زیر برآورد گردیده است:

مبلغ مصرف مواد اولیه به صورت جدول زیر برآورد گردیده است:

بهای تمام شده

بر این اساس بهای تمام شده بصورت جدول زیر پیش بینی شده است:

با لحاظ کردن مفروضات بالا صورت سود و زیان کارشناسی شرکت برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

تحلیل حساسیت سود هر سهم برای سال ۱۴۰۰