به گزارش پاسارگاد تحلیل، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در نتیجه معاملات امروز دوشنبه ۱۵ فروردین ماه با افزایش ۶۸۶۸ واحدی به محدوده ۱ میلیون ۴۶۹ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن کل با افزایش ۵۶۳ واحدی خود به عدد ۳۷۳ هزار واحد رسید.
ارزش کل معاملات بورس و فرابورس در پایان معاملات امروز به عدد ۱۹۲.۶۲۸ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد به عدد ۸۱۸۵ میلیارد تومان رسید. امروز حدود ۲۷۰ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی بوده است.
بیشترین تأثیر مثبت در شاخص بورس مربوط به نمادهای فولاد، شپنا و شبندر است. همچنین بیشترین تاثیر مثبت در شاخص فرابورس مربوط به نماد کگهر و بیشترین تاثیر منفی مربوط به نمادهای زاگرس و آریا است.
امروز معاملات پرشوری را در بورس تهران شاهد بودیم. مهمترین نکته معاملات امروز رشد چشمگیر ارزش معاملات خرد سهام به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان است. صنایع خودرو،فرآوردههای نفتی و بانکیها بیشترین ارزش معاملات را تا این لحظه به ثبت رساندهاند. رشد ارزش معاملات میتواند سیگنال مهمی برای فعالان بورس تهران باشد. افزایش ارزش معاملات نشان از استقبال سرمایهگذاران از سهام دارد که این موضوع در کنار ارزندگی سهام میتواند مسیر رشد سهام را هموار سازد. با این حال همچنان شدت عرضهها در مواجهه با سطح روانی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بالا بوده و این موضوع نگرانی را به خصوص برای معاملهگران تکنیکال ایجاد کرده است.
سهام شرکتهای پالایشی در ماههای اخیر توجه زیادی را از سوی معاملهگران به خود جلب کرده است. بورسان در مطالب خود در اوایل زمستان به جذابیت ویژهسهام این گروه اشاره کرده بود. نکته جالب توجه اینکه با وجود رشد مورد انتظار سهام پالایشی از آن دوره تاکنون همچنان سیگنالهای بنیادی قوی برای این نمادها مشاهده میشود. از جمله آن که کرک اسپرد محصولات اصلی شرکتهای پالایشی نسبت به پاییز تقریبا دو برابر شده است. با وضعیت فعلی در حالیکه انتظار یک عملکرد درخشان در زمستان وجود دارد این موضوع میتواند برای فصل بهار این شرکتها نیز ادامهدار باشد.
با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع این شرکتها و انتظار برای تقسیم سود در برخی از نمادهای پالایشی، اگر وضعیت فعلی کرک اسپرد و قیمت نفت پایدار باشد به نظر میرسد نسبت قیمت به درآمد این سهام دوباره به کمتر از ۴ رسیده است. این موضوع میتواند جذابیت ویژه برای سهام این گروه ایجاد کند. به صورت کلی کارشناسان همچنان افت محسوس قیمت نفت را دور از انتظار میدانند گرچه عدهای نگران رکود در بازار جهانی هستند. از طرفی با نزدیک شدن به فصل تقاضای مسافرتی برای محصولات نفتی و ادامهدار بودن تحریمهای روسیه حتی برخی انتظار رشد بیشتر کرک اسپرد پالایش نفت را میکشند.
به عقیده برخی کارشناسان با توجه به سیاستهای محیط زیستی اقتصادهای بزرگ برای عبور از سوختهای فسیلی ،با وجود این وضعیت کمتر کسی به دنبال سرمایهگذاری در صنایع نفت و پالایشی خواهد بود و این موضوع خود میتواند تب رشد قیمت محصولات نفتی در برابر نفت را حداقل در کوتاهمدت بالا نگه دارد. با این حال همچنان به ریسکهای موجود برای سهام پالایشی توجه داشت.