به گزارش پاسارگاد تحلیل، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در نتیجه معاملات امروز شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه با افزایش ۱۴۰۷۸ واحدی به محدوده ۱ میلیون ۵۴۴ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن کل با افزایش ۳۸۴۹ واحدی خود به عدد ۴۲۶ هزار واحد رسید.
ارزش کل معاملات بورس و فرابورس در پایان معاملات امروز به عدد ۱۰.۲۵۴ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد به عدد ۷۰۳۶ میلیارد تومان رسید. امروز حدود ۱۶۰ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقوقی به حقیقی بوده است.
بیشترین تاثیر مثبت در شاخص بورس مربوط به نمادهای شپنا، شبندر و پارسان است.
همچنین بیشترین تاثیر مثبت در شاخص فرابورس مربوط به نمادهای آریا، شاوان و فرابورس است.
در اولین روز کاری این هفته بورس تهران مسیر صعودی خود را با جدیت بیشتری پی گرفت. جدا از رشد ۰.۹۲ درصدی شاخص کل، روند صعودی ارزش معاملات خرد از جمله مواردی است که برای سرمایهگذاران و کارشناسان اهمیت زیادی دارد. میانگین این متغیر از ابتدای سال جاری حدود ۵۷۰۰ میلیارد تومان بوده که در این جلسه به بیش از ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. صنعت پالایشی جدا از حجم و ارزش بالای معاملات، توانسته است بار دیگر پای حقیقیها را به بورس باز کند و خالص ورود پول نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان را رقم بزند.
امروز سهام شرکتهای پالایشی و همچنین هلدینگهای سهامدار این گروه با رشد خود از شاخص کل حمایت کردهاند. از نکات جالب توجه هفته گذشته با وجود اصلاح قیمت فلزات و سایر کامودیتیها اما نفت دوباره به سطوح بیش از ۱۱۰ دلار برگشت. بررسی آخرین وضعیت کرک اسپرد تا میانه اردیبهشت نیز همچنان عداد چشمگیری را برای صنعت پالایش نفت نشان میدهد. همین موارد باعث شده که گروه فرآوردههای نفتی امروز برخلاف روزهای گذشته صدر جدول ارزش معاملات را به خود اختصاص دهد
در دیگر گروهها افزایش تقاضا در سهام گروههای مرتبط با کالای اساسی نیز جالب توجه است. در این میان البته استقبالی که از سایر گروهها میشود را در داروییها شاهد نیستیم. در سایر گروههای بزرگ مانند فلزات و پتروشیمی نیز سهام با افزایش تقاضا همراه بوده است گرچه میزان رشد قیمت در این گروهها کمتر از سهام پالایشی است.
دلار امروز جهشی هر چند موقتی به نزدیکی ۲۹ هزار تومان داشت که تهدید صعود دلار به بالای ۳۰ هزار تومان را بار دیگر نزدیک نشان میدهد. با دو ماهه شدن تعلیق مذاکرات وین به نظر میرسد الگوی رشد دلار که در فاصله شش ماهه بین دور ششم و هفتم مذاکرات (خرداد تا دی ۱۴۰۰) داشتیم در حال تکرار است. قیمت دلار که هفته پیش ۲۸۱۰۰ تومان بود، نخستین روز کاری پس از تعطیلات را با رشد ۶۵۰ تومانی (۲.۳ درصدی) آغاز کرد و به ۲۸۷۵۰ تومان رسید. اگرچه در ادامه روز اندکی تعدیل شد. قیمت دلار در بازار تهران حوالی ظهر تا ۲۸۳۰۰ تومان عقبنشینی کرد و تا زمان تنظیم این گزارش به۲۸۶۰۰ تومان رسید. اگرچه خبر سفر قریبالوقوع امیر قطر به تهران که گفته میشود قرار است طی آن پیرامون راهکارهای وصول طلبهای ایران مذاکراتی صورت گیرد میتواند عامل افت دلار بوده باشد اما تداوم روند صعودی قیمت دلار هرات موجب گمانهزنی در خصوص افزایش عرضه بازارساز در تهران شده است. قیمت دلار هرات امروز در یک روند تماما صعودی با رشد ۶۰۰ تومانی از مرز ۲۸ هزار تومان عبور کرد.