شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در نتیجه معاملات امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با رشد هزار و ۶۰واحدی (۰.۰۷درصد) شاخص کل آن را در ارتفاع یک میلیون و ۵۲۲هزار واحدی قرار داد. شاخص هم وزن نیز ۰.۸۵رشد کرد. ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به پنج هزار و ۶۰۰میلیارد تومان رسید.
در حالیکه شاخص کل بورس تهران با رشد اندک معاملات همراه شده است اما شاخص کل هموزن (با اثرگذاری یکسان نمادها در محاسبه شاخص بدون لحاظ ارزش بازار) رشد نزدیک به ۰.۸۵ درصدی را تجربه کرد. استقبال از سهام کوچکتر مانند گروههای غذایی، زراعت و داروییها را شاهد هستیم. پس از اشاره رییس جمهور به حذف دلار ۴۲۰۰ و شفافسازی در این خصوص از سمت خود رییس جمهور برای مردم استقبال از این نمادها افزایش یافته است. همچنین در سایر گروهها مانند سهام تولیدکننده مواد شوینده و لاستیک نیز در لیست نمادهایی هستند که امروز با استقبال بازار مواجه شدهاند. به نظر میرسد انتظار برای افزایش نرخ در تمامی گروهها پس از پایان ماه رمضان وجود دارد و باید منتظر ماند که آیا انتظارات از افزایش نرخ برآورده میشود یا خیر. خودروییها همچنان بیشترین ارزش معاملات امروز بازار سهام کشور را در اختیار دارند و نگرانی از ادامه مسیر قیمت این نمادها پس از رشدهای سنگین یک ماه اخیر وجود دارد. پالایشیها پس از خودروییها ارزش معاملات بالایی را به خود اختصاص دادهاند. وضعیت بحرانی اروپا قیمت انرژی را بالا نگه داشته است. قیمت گازوییل به سطوح باورنکردنی در بازار اروپا رسیده است. نفت و گاز نیز همچنان موضوع تحریم روسیه سطوح قیمت را بالا نگه داشته است. کرکها همچنان در سطوح رویایی قرار دارند و اگر ریسک خارجی متوجه این گروه نباشد با حفظ کرکها در سطوح فعلی سودآوری بهار ۱۴۰۱ پالایشیها قابل توجه خواهد بود.
در گروه شیمیایی امروز معاملات آرامتری را شاهد بودیم و اما استقبال از سهام اورهای جالب توجه است. جهش قیمت اوره صادراتی را در گزارش فروردین شرکتها شاهد بودیم اما همچنان با انتظارات فاصله داشت. در این میان موضوع مالیات بر صادرات و عوارض صادراتی نیز باید مدنظر قرارگیرد. طی هفتههای گذشته نیز قیمت اوره از سقف خود اندکی فاصله گرفته است و باید منتظر رویه آتی قیمت اوره بود محاسبه سودآوری این گروه نیز با لحاظ مفروضات بالا به نظر میتواند راهنمای خوبی برای سرمایهگذاران باشد. افت ۴۰ دلار قیمت متانول CFR چین از نکات عجیب است که باید سرمایهگذاران بازار سهام به آن توجه کنند. با وجود قیمت ۱۰۰ دلاری هر بشکه نفت و پرواز قیمت زغال سنگ در هفتههای اخیر و همچنین سطوح بالای قیمت گاز در بازار جهانی ریزش قیمت متانول جالب توجه است که طبیعتا میتواند بر سودآوری این سهام متانولی مانند زاگرس فشار وارد کند. زاگرس علاوه بر قیمت متانول با ریسک افزایش محسوس هزینههای یوتیلیتی و همچنین مالیات بر صادرات نیز مواجه است و باید این موارد مورد نظر سرمایهگذاران قرار گیرد.