به گزارش پاسارگاد تحلیل، در روز جاری دو شنبه ۳ خرداد۱۴۰۰، شاخص کل با کاهش ۱۲هزار و ۱۸۹واحدی(۱.۱۰ درصد) بر روی مقدار یک میلیون و ۰۹۵ هزار و ۷۲۶ واحد  قرار گرفت. شاخص‌ کل هم وزن نیز ۱.۲۹ درصد افت کرد و به ۳۸۳,۲۱۷ واحد رسید.ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به دو هزار میلیارد تومان رسید. بیشترین تاثیر بر شاخص بورس را نمادهای «وبملت»، «وتجارت» و «پارسان» داشتند.

بازار امروز در حالی کار خود را آغاز کرد که قیمت دلار در پایان روز گذشته در سطح ۲۳.۱۰۰ تومان بسته شده بود و شاخص کل و کل هم‌وزن هم در روند نزولی به سر می‌برد. این موضوع در حالیست که P/E آینده‌نگر کل بازار سهام بر اساس گزارش هفتگی شرکت کیان حدود ۷ واحد قرار گرفته است که گویای ارزندگی بخش قابل توجهی از بازار سهام است.

دیگر خبر مهمی که امروز به وقوع می‌پیوندد کنفرانس خبری مدیرکل سازمان ملل در راستای پروتکل الحاقی و تعهدات ایران است که به گفته کارشناسان سبب بالارفتن قیمت دلار در روز گذشته شده است. خبر مهم دیگری که می‌تواند محرکی برای صنعت خودرو باشد، نامه مدیران خودروسازان جهت اصلاح شیوه قیمت‌گذاری خودروها به شورای رقابت است که در صورت موافقت می‌تواند خبر خوبی برای نمادهای این صنعت باشد.

شاخص کل بازار سهام همانطور که پیش‌بینی شده بود کار خود را در مدار منفی آغاز کرد و در پیش‌گشایش شاهد شکل‌گیری جو بهتری نسبت به چند روز گذشته بودیم و تعدادی از نمادهایی که با صف فروش در روزهای گذشته همراه بودند، در ابتدای روز با تقاضا مواجه شدند و صف فروش آنها جمع گردید و حتی وارد مدار مثبت هم شدند. صنایع پالایشی، فلزی و استخراج کانه‌های فلزی از جمله صنایع با ویژگی مذکور هستند.
یکی از نکات بازار امروز وقفه معاملاتی نماد خساپا به دلیل ریزش بیش از ۲۰ درصد قیمتی است که علی‌رغم اینکه بازار مدت‌ها است که در ریزش به سر می‌برد اما کمتر این پیغام از سوی مقام ناظر صادر شده بود.دیگر خودروساز مطرح کشور یعنی ایران خودرو هم اقدام به افشای اطلاعات از نوع الف جهت افزایش نرخ محصولات خود نمود. بررسی پرمعامله‌ترین صنایع امروز نمایان‌گر این موضوع است که صنایع شیمیایی، بانکی، پالایشی و فلزات اساسی بیش‌ترین رونق را میان صنایع داشته‌اند.

دیروز وبملت در حال به تعادل رسیدن در محدوده منفی ۲۰ درصدی بود که ناظر بورس سفارش‌های خرید و فروش را ابطال و بازگشایی را به امروز موکول کرد. اما در بازگشایی امروز این نماد هم شاهد به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا در محدوده منفی ۲۰ درصدی بودیم. در ادامه معاملات این نماد شاهد جدال عرضه و تقاضا هستیم. به طوری که وبملت در محدوده منفی ۱۹ تا ۲۱ درصدی در حال معامله است و به صف خرید یا فروش نزدیک نشده است. این سقوط آزاد سهام بانک ملت منجر به اثرگذاری ۵ هزار واحدی بر شاخص کل شده است. به این ترتیب با بازگشایی وبملت شاخص کل بورس هم نتوانست محدوده ۱۱۰۰ را حفظ کند و به کانال یک میلیون واحدی عقب‌نشینی کرد.

دیشب اظهارنظری از وزیر امور خارجه آمریکا به فعالان بازار ارز یادآوری کرد شاید نباید بیش از حد نسبت به احتمال احیای برجام مطمئن باشند. عراقچی و خطیب‌زاده نیز به آن واکنش نشان دادند. لحن نسبتا تند دو طرف برای فعالان بازارها نشانه‌ای از آن بود که هنوز اختلاف در نگاه تهران و واشنگتن به احیای برجام وجود دارد. بر این اساس و همچنین با تعویق افتادن توافق با آژانس و البته تا حدی جوسازی دلالان، امروز قیمت دلار ۳۰۰ تومان رشد کرد. با توجه به آنکه گفته می‌شود برخی از سخت‌ترین موضوعات به انتهای مذاکرات موکول شده است، بعید نیست طی روزها و هفته‌های آینده هر از گاهی از این دست اظهارات ضد و نقیض داشته باشیم که احتمالا دلالان بازار ارز نیز از آن‌ها برای بالا بردن نرخ‌ها استفاده خواهند کرد.