
گزارش پاسارگادتحلیل از مجمع؛
«وسینا» به ازای هر سهم ۶۰ریال سود تقسیم کرد
۲۸ مرداد ۱۳۹۹
به گزارش پاسارگادتحلیل، امروز؛ ۲۸مرداد۹۹، مجمع عمومی عادی سالانه بانک سینا برای تصویب صورت های مالی سال منتهی به ۲۹اسفند۹۸ با حضور ۷۷درصد سهامداران برگزار شد. در ابتدا سید ضیا حسینی؛ مدیرعامل شرکت، گزارش فعالیت هیات مدیره در سال مالی مورد گزارش را به مجمع ارایه کرد. نکات مهم مطرح شده در این گزارش به شرح زیر است:
علیرغم محدودیت های قانونی در خصوص افزایش تعداد شعب، بانک سینا در راستای سهولت دسترسی مشتریان به خدمات بانکی، همواره در تلاش است با توسعه بهینه و اقتصادی شبکه شعب خود و استفاده از ابزارهای نوین بانکداری این مهم را عینیت بخشد. به طوری که علاوه بر گسترش خدمات نوین بانکی، اقدام به جابجایی شعب به مناطق اقتصادی و همچنین تاسیس ۲۹باجه در کنار شعب خود نموده است.
بانک سینا در زمینه شاخصهای عملکردی بانکداری الکترونیک ، در تعداد ATM ۲درصد ، پوز فروشگاهی ۱۷درصد، کارت نقدی ۱ درصد ، کارت هدیه ۹درصد، اینترنت بانک ۱۶درصد و در تعداد استفاده کنندگان موبایل بانک ۴۹درصد رشد نسبت به سال قبل داشته است.
اهم اقدامات بانک در سال۹۸ عبارتند از:
-
ارائه طرح های سپرده گذاری مانند پرواز ، برسام ، اوج، شایان ، فراز، راسخ و …
-
ارائه طرح های اعتباری شامل همیار، همراه، همگام و …
-
اجرای طرح موسوم به ۱۱۰ در خصوص تمرکز بر بازاریابی و طبقه بندی مشتریان هدف
-
پشتیبانی و مشاوره و تعامل مستمر با تعداد ۱۲شرکت از مشتریان هدف
-
اعطای انواع تسهیلات و ضمانتنامه های درخواستی ۳۸۲شرکت دانش بنیان
-
وصول مطالبات با مشاوره و تعامل با گیرندگان تسهیلات و اشخاص بدهکار طرف قرارداد
-
اقاله تعداد ۱۰۴فقره از املاک تملکی به مشتریان متاصل، به ارزش دفتری مبلغ ۲۰۹میلیارد ریال
-
فروش املاک تملیکی و مازاد به تعداد ۱۴۲فقره و به ارزش ۴۲۹میلیارد ریال در سال مالی مورد گزارش با اصلاح فرآیند فروش. لازم به ذکر است استاندارد بانک مرکزی ج ا در خصوص نسبت خالص دارایی های ثابت به حقوق صاحبان سهام ۷۵درصد می باشد که این نسبت در بانک سینا در حال ۶۵درصد است..
دارایی های بانک در سال۹۸ نسبت به سال۹۷ با رشد ۱۸درصدی مواجه شده و به رقم ۲۴۲۴۶میلیارد تومان رسیده است. دارایی های بانک عمدتا مربوط به مانده تسهیلات اعطایی به مبلغ ۱۵۹۵۳میلیاردتومان بوده که ۶۶درصد کل دارایی های بانک را به خود اختصاص داده است.
درآمدهای بانک در پایان سال۹۸ معادل ۳۳۵۰میلیاردتومان بوده که نسبت به درآمد ۲۹۵۴میلیاردتومانی سال۹۷، رشد ۱۳درصدی را تجربه نموده است. درآمدهای بانک عمدتا مربوط به سود تسهیلات اعطایی به مبلغ ۲۴۷۰میلیاردتومان بوده که معادل ۷۴درصد کل درآمدها را به خود اختصاص داده است.
هزینه های بانک در پایان سال۹۸ معادل ۳۰۳۶میلیاردتومان بوده که نسبت به هزینه۲۸۲۱میلیاردتومانی سال۹۷، رشد ۸درصدی را تجربه نموده است. از مجموع هزینه های بانک نیز مبلغ ۲۰۶۲میلیاردتومان مربوط به هزینه سود علی الحساب پرداختنی به سپرده گذاران میباشد که علیرغم رشد فعالیتها و سپرده گذاری ها و نیز با توجه به تغییر رویه محاسبه سود علی الحساب سپرده کوتاه مدت، از روزشمار به ماه شمار، از روند کاهنده ای نسبت به سال قبل برخوردار بوده و ۶۸درصد کل هزینه ها را به خود اختصاص داده است.
بانک سینا در سال۹۸ حدود ۰.۸ریال به ازای ۱۰۰ریال دارایی، سودخالص کسب نموده که این رقم در سال گذشته تنها ۰.۲ریال به ازای هر ۱۰۰ریال بوده است که رشد قابل توجهی را نشان میدهد.
بانک سینا از نظر سرمایه و تعداد شعبه به ترتیب در رتبه های ۶ و ۷ قرار دارد لیکن از نظر منابع رتبه ۱۲ را کسب نموده است. این بانک در زمینه جذب سپرده های قرض الحسنه جاری و سایر سپرده ها توفیقاتی داشته بطوریکه بالاترین نسبت این سپرده ها را دارد. بدین صورت که ۱۹درصد مانده منابع آن را این سپرده ها تشکیل داده اند.
بانک سینا کمترین وابستگی را به منابع بین بانکی دارد. به طوری که سهم منابع سایر بانکها نزدیک به صفر بوده است. حدود ۲۳درصد منابع بانک سینا را منابع بدون سود، ۲۴درصد آن را منابع ارزان قیمت(کوتاه مدت) و ۵۳درصد آن را منابع گران قیمت تشکیل داده است.
بهای تمام شده پول که نرخ اثرگذار بر سود و زیان بانکی میباشد، در سالهای اخیر روند کاهشی داشته است به طوری از سال ۹۴ با ۲۴.۵ به ۱۹.۵درصد در سال ۹۷ رسیده است. در سال۹۸ نیز این نرخ با یک درصد کاهش به ۱۸.۶درصد رسیده است.
علیرغم کاهش شدید فعالیت های ارزی متاثر از تحریم های ظالمانه، تدابیر اندیشیده شده در حوزه درآمدهای کارمزدی مانند ارائه انواع خدمات از درگاه های غیرحضوری، بازاریابی جهت جذب مشتریان متقاضی ضمانتنامه ها و اعتبارات اسنادی ریالی و افزایش حدود اختیارات روسای شعب و مدیران مناطق، روند رو به رشد درآمدهای کارمزدی(غیرمشاع) در سال۹۸ نیز همچون گذشته ادامه پیدا کرد و از ۱۷۸میلیاردتومان سال۹۷ با ۱۸درصد رشد به ۲۱۱میلیاردتومان در سال۹۸ رسیده است.
در حوزه فعالیت های ارزی، ۷۴شعبه ارزی-ریالی در سراسر کشور و ۱۰واحد ارزی جدید در تهران و برخی مراکز استانها در تربیت کادر ارزی، جهت تسهیل و تسریع در ارائه خدمات ارزی به مشتریان راه اندازی شده است.
اهم برنامه ها و اقدامات در دست اجرای بانک در سال۹۹ به شرح زیر است:
-
اجرای برنامه های میان مدت ۵ساله بانک از جمله برنامه و بودجه مصوب سال۹۹
-
آموزش و افزایش توانایی تخصصی و مهارتی کارشناسان اعتباری، به منظور افزایش هرچه بیشتر سطح رعایت بهداشت اعتباری و ارزیابی متقاضیان تسهیلات و تعهدات
-
تسریع در انجام تشریفات مزایده و مذاکره، جهت فروش املاک و پروژه های تملیکی ساختمانی و نیز واگذاری تعدادی از این املاک به شرکت توسعه سینا
-
پروژه به روز رسانی ICTMP با رویکرد تحول دیجیتال
-
طراحی و توسعه سیستم مدیریت خدمات فاوا(ITIL)
-
تلاش در جهت فروش سهام بانک در شرکت توسعه اعتماد نوین