به گزارش پاسارگاد تحلیل، در روز جاری چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹، شاخص کل ۳,۹۵۲۴ معادل ۲.۹ درصد واحد کاهش یافت و به مقدار ۱,۳۱۰,۷۰۸ واحد رسید و ارزش معاملات بورس و فرابورس به رقم ۳۶۳,۹۶۸میلیارد ریال رسید. شاخص هم وزن نیز ۵۳۸ واحد معادل ۱.۰۳درصد کاهش یافت و به مقدار ۴۶۰,۵۶۹ واحد رسید. بیشترین تاثیر بر شاخص بورس را نمادهای «فارس»، «فولاد» و «فملی» داشتند.
امروز نمادهای بزرگ بازار کار خود را در مدار منفی معاملات آغاز کردند و به همین خاطر شاخص کل نزولی شروع به کار کرد. رفته رفته فشار فروش در حدی بالا گرفت که بسیاری از نمادهای بزرگ بازار با صف فروش مواجه شدند. شاخص کل بورس تهران نیز تا پایان ساعت اول معاملات امروز با افت ۳۷ هزار واحدی (معادل ۲.۸ درصد) مواجه شد. دیروز نمادهای بزرگ منفی بودند اما کوچکترها رشدهای مناسبی را ثبت کردند. امروز اما برخلاف شروع مثبت این دسته از نمادها به نظر میرسد فشار فروش سنگین بزرگان به این دسته از نمادها هم رسیده و شاخص هموزن بعد از شروعی مثبت، خیلی زود به مدار منفی رفت. تا ساعت ۱۰ شاخص هموزن با افت یک درصدی مواجه شده است.
نتیجه غلبه هیجان فروش بر بورس تهران افزایش سریع تعداد و ارزش صفهای فروش بود. به طوری که در حالی ابتدای بازار صفهای خرید سنگینتر بودند که رفته رفته صف فروشها با سرعت زیادی هم از نظر ارزش و هم تعداد بیشتر شدنددر این میان حدود یک سوم نمادهای کل بازار با صفهای فروشی به ارزش میلیارد تومان مواجه بودند. در سمت مقابل هم ۱۵ درصد نمادها صف خریدهای میلیارد تومانی را تجربه میکنند. حقوقیها امروز در بازار به شدت در حال خرید سهام و جمع کردن صفهای فروش بودند. نتیجه چنین خریدهایی کاهش قابل وجه ارزش صفهای فروش و برابری تعداد آنها با صف خریدها است.
ارزش معاملات خرد یک ساعت نخست معاملات امروز به ۷۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. چنین ارزش معاملاتی نشاندهنده اقبال بسیاری از سهامداران به ویژه حقوقیها به این قیمتهای سهام است. نکته جالب توجه این است که بعد از شستا، نمادهای کوچکی مقل غنوش، گشان و خودکفا بیشترین ارزش معاملات را دارند.
سه صنعت بزرگ کامودیتیمحور فلزات، پالایشیها و معدنیها طی ساعت نخست بازار امروز با افت ۳.۵ درصدی شاخص صنعت مواجه شدهاند و بیش از دیگر صنایع غیر تک نماد افت داشتهاند. چنین افتی در نمادهای کامودیتیمحور در حالی رخ داده که دیروز بازار جهانی دوباره اوج گرفت و مس از ۸ هزار دلار و نفت هم از ۵۳ دلار فراتر رفتند.
به نظر میرسد افت اغلب این نمادها نه به خاطر عدم ارزندگی بلکه به واسطه هیجانی شدن بازار و غلبه ترس بر بورس تهران باشد. در این رابطه میتوان به اصرار صمت برای کاهش بیشتر قیمت فولاد بورس کالایی اشاره کرد که از صبح دیروز هنگام انتشار خبر تاکنون منجر به ایجاد فشار فروشی سنگین در نمادهای فولادی و سنگآهنی شده است.
بیتکوین امروز با شکستن مرز ۳۶ هزار دلار، بار دیگر رکوردی جدید ثبت کرد. هماکنون این رمزارز با اندکی عقبنشینی پایینتر از ۳۵ هزار دلار معامله میشود. جیپی مورگان اما پیشبینی کرده است اگر رقابت بیتکوین برای جایگزین طلا شدن ادامه یابد، قیمت آن در بلندمدت به ۱۴۶ هزار دلار میرسد. جیپی مورگان تخمین خود را بر پایه نزدیک شدن ارزش بازار این دو دارایی با ورود پولهای حقوقی مطرح کرده است.
بهای مس در بازارهای جهانی در این لحظه از معاملات از ۸۱۰۰ دلار عبور کرد و به بیشترین مقدار از سال ۲۰۱۳ تاکنون رسید. به نظر همچنان بهای مس میل به صعود در قیمتهای بالاتر دارد. اعتصاب کارگران معدن مس پرو و در پی آن مشکلات عرضه مس و همچنین بهبود در اقتصاد جهانی و نیز افت شاخص دلار را میتوان از جمله عوامل مهم در رشد این فلز دانست.
دلار امروز به کانال ۲۶ هزار تومانی وارد شد و نسبت به روزهای گذشته، شاهد روند صعودی آن بودیم.
طلای جهانی امروز تحت تاثیر رشد دلار، روند نزولی داشت؛ اما همچنان در کانال ۱۹۰۰ دلاری است.