به گزارش پاسارگاد تحلیل، در روز جاری سه شنبه ۲۲تیر۱۴۰۰، با افت ۴۱۰واحدی شاخص کل (۰.۰۳درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۳۰۳هزار واحدی قرارگرفت. شاخص هم وزن ۰.۰۸درصد افت کرد. ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به حدود هفت هزار و ۷۰میلیارد تومان رسید. بیشترین تاثیر بر شاخص بورس را نمادهای «کگل»، «قملی» و «شستا» داشتند.
امروز بازار سهام درحالی کار خود را آغاز کرد که همچنان میزان عرضهها در سطح بالایی قرار داشت، به طوری که شاخص کل در مدار منفی کار خود را آغاز کرد اما در ادامه، میزان تقاضا شدت گرفت و در یک حرکت رفت و برگشتی توانست درنهایت در مسیر صعودی قرار گیرد. در یک ساعت اول شاخص کل با ۰.۴ درصد رشد به ۱.۳۰۹ میلیون رسید. سطح مقاومتی ۱.۳ الی ۱.۳۱۱ میلیون برای این شاخص اهمیت بالایی دارد به طوری که در ۵ ماه گذشته قادر به شکست آن نبوده است. در صورت غلبه بر این مقاومت با اطمینان بیشتری میتوان به پایان فاز ریزشی و رکودی بورس امیدوار بود. این بار دومی بود که در هفته جاری شاهد شروع منفی بازار و سپس ورود سطح بالایی از تقاضا هستیم، به طوری که سبب تغییر جهت ۱۸۰ درجهای بازار شده است. ولی امروز فروشندگان مجددا میدان را بدست گرفتند و در نهایت بازار بدون رشد یا افت شاخص، کار را به پایان رساند.
عوامل محرک بازار مانند قیمت دلار، برجام و انتظارات تورمی همچنان پابرجا هستند. اما به نظر میرسد عوامل بنیادی مانند سودآوری و بازدهی خوب شرکتها، برگزاری مجامع سالانه و تقسیم سود و درنهایت کاهش P/E سهمها و صنایع مختلف از دیگر نکات مهمی هستند که فعالان بازار به آن توجه دارند. در چند هفته گذشته که موج صعودی جدیدی در بازار آغاز شده است، ابتدا سهمهای بزرگ بودند که در مدار سبز قرار گرفتند و کم کم این روند به کل بازار سرایت کرده و در نهایت سبب کاهش و رهایی بیشتر نمادهای کوچک از صفهای فروش شده است. کاهش شدید قیمت نمادها، به همراه کاهش P/E بازار سهام، یکی از انگیزههای ورود و سرمایهگذاری در بورس است. همچنین پیشبینی سود شرکتها خبر از بهبود اوضاع آنها در آینده دارد. بنابراین به نظر میرسد این روند به همراه شفافیت بیشتر شرایط سیاسی کشور، محرک لازم برای حرکت و خلاصی از فاز ریزشی ۱۰ ماهه بورس را فراهم کرده است.
از نکات قابل توجه امروز گروه سیمانی است که در چند ماه اخیر مشمول طرح حذف قیمتگذاری دستوری و عرضه در بورس کالا شدهاند و در روز گذشته تمایل به عرضه تمامی محصولات این گروه در بورس کالا و حذف واسطهها اعلام شد. این گروه در ۲۰ دقیقه اول بازار، بیشترین ارزش معاملات را در بین صنایع مختلف کسب کرده بود و اکثر نماد ها با افت قیمت همراه شدند. از دیگر نکات قابل توجه، صنایع کوچک هستند که توجه سهامداران را جلب کرده و شاهد تحرکات مثبت در آنها هستیم به گونهای که نه تنها، اکثر نمادهای این گروهها سبزپوش هستند بلکه ارزش معاملات بالایی نیز در بعضی از آنها دیده میشود.
حقیقیها که در اواسط روز گذشته، با شدت گرفتن عرضهها سریعا تغییر موضع داده و در سمت فروشنده قرار گرفتند، امروز نیز در همان مسیر رفتاری قرار داشته و تا کنون ۳۰میلیارد تومان خروج پول حقیقی ثبت شده است. این رفتار میتواند عمدتا به دلیل وجود ترس در بازار و شناسایی سود توسط سهامداران باشد که ترجیح میدهند در شرایط کنونی با ریسک کمتری فعالیت کنند و به سودهای اندک بسنده کنند. حقوقیها در نمادهای وتجارت، ثبهساز و وپارس حمایتهای خوبی انجام دادهاند.
دلار در واکنش به انتشار اخبار مثبتی درباره برجام پس از سه روز درجا زدن در قیمت ۲۴۹۵۰تومان، امروز بالاخره موفق به شکست سطح حمایتی شد و در اولین ساعات معاملات به ۲۴۷۰۰تومان رسید. طبق پیشبینی تحلیلگران فنی، با توجه به اینکه جو پیش آمده باعث افزایش تعداد فروشندگان و شکست سطح حمایتی ۲۴۸۰۰تومان شده، به احتمال زیاد این روند نزولی تا رسیدن دلار به سطح ۲۴۶۰۰تومان در مرحله اول ادامه خواهد یافت.