رشد بیش از سه درصد 200 نماد
رشد بیش از سه درصد ۲۰۰ نماد
به گزارش پاسارگاد تحلیل، در روز جاری؛ شنبه ۱۹تیر۱۴۰۰، شاخص کل با رشد ۱۴هزار و ۵۲۸واحدی شاخص کل (۱.۱درصد) آن را در ارتفاع یک میلیون و ۲۸۵هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هم وزن ۱.۳درصد رشد کرد.ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به بیش از ۶هزار میلیارد تومان رسید. بیشترین تاثیر بر شاخص بورس را نمادهای «فولاد»، «فملی» و «کگل» داشتند.
بورس بعد از افتی دیروز داشت، امروز دوباره تغییر مسیر داده و در مسیر صعودی قرار گرفته است. نکته مهم بازار امروز اما تداوم اقبال بیشتر بورسبازان به نمادهای کوچکتر است. به طوری که امروز هم شاخص هموزن وضعیت بهتری داشت. از نکات دیگر بازار امروز این است که از اواخر ساعت اول معاملات فروشندگان با قدرت بیشتری ظاهر شدند و بسیاری از نمادها با چالش مواجه شدند. اتفاقی که باعث شد شاخصها هم از مسیر صعودی خارج شوند و نیم ساعت گذشته را درجا بزنند.ولی در نهایت مجددا شاخصها به مسیر صعودی بازگشت و ۱۴ هزارو ۵۳۸ واحد رشد به کار خود پایان داد.
به نظر میرسد ابهامات کلی فضای اقتصادی و سیاسی کشور بیشترین اثرگذاری را بر نمادهای بزرگتر بازار مانند گروههای کامودیتیمحور یا بانکی و خودروسازی دارد. حال با بالا رفتن دوباره ابهامات شاهد درجا زدن این دسته از نمادها هستیم. همچنین در دوره صعودی اخیر بورس تهران این دسته از نمادها رشدهای بیشتری را تجربه کردند. حال به نظر میرسد در شرایطی که نمادهای بزرگ در حال یک استراحت هستند و بورسبازان در این نمادها شناسایی سود میکنند، اقبال به کوچکترها برای جبران عقبماندگی بیشتر شده است.
از دیگر اتفاقات جالب توجه بورس امروز اقبال بالای بورسبازان به سیمانیها است. گروهی که تا دو ماه پیش یکی از سنگینترین و قفلترین صفهای فروش را داشت اما چند مرحله افزایش نرخ، شروع عرضه در بورس کالا و بازگشاییهای بدون دامنه برای تخلیه حباب باعث برچیده شدن صف های فروش در این گروه شده است. گروهی که حالا به علت قطعی برق و کمبود تولید با رشدهای بسیار تند و تیز در معاملات بورس کالا و سپس در معاملات امروز بورس تهران همراه شده است.
حقیقیها که دیروز فروشنده شده بودند امروز دوباره تا حدی تغییر موقعیت دادهاند و در سمت خرید تا حدی فعالتر بودهاند. به طوری که شاهد خالص خرید ۱۲۷میلیارد تومانی توسط این دسته از معاملهگران هستیم.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن تشریح تبعات توقف فعالیتهای تولیدی شرکتهای زنجیره فولاد، پیشنهادات خود برای مدیریت تولید در صنعت فولاد در شرایط کمبود برق را ارائه داد. انجمن فولاد در این نامه با ارائه اطلاعات دقیق نشان داده که میزان مصرف برق زنجیره فولاد صرفاً در حلقه ذوب و فولادسازی بیشتر از سایر صنایع است. انجمن فولاد پیشنهاد داده که حلقههای مختلف زنجیره فولاد (به جز ذوب و فولادسازی) مشابه سایر صنایع امکان فعالیت و تولید داشته باشند و به واحدهای ذوب و فولادسازی نیز حداقل در زمان غیر از اوج بار مثل ساعات شب، اجازه فعالیت داده شود./ منبع: چیلان